Manel

Sóc en Manel Senar i tinc 56 anys. Fa vint-i dos anys que em dedico a les teràpies manuals, ja als 16 em vaig començar a interessar pel món del yoga. Gràcies a les recomenacions i guia d’un gran amic peruà vaig començar a practicar-lo. Durant quatre anys vaig dedicar-hi diàriament molt d’esforç i, a part d’aconseguir una gran consistència corporal, va fer que m’interessés pel coneixement de l’anatomia humana, de fet aquesta és una de les assignatures preferides del col·legi.

Més tard, en la mateixa línia, vaig practicar taekwondo; la combinació del yoga amb aquest art marcial fou fantàstica. També aquí va començar el meu interès pel massatge perquè encara que el practiqués de tant en tant, amb el taekwondo habitualment hi havia alguna lesió, oportunitat que aprofitava per practicar, encara que de forma autodidacta. No fou fins uns anys més tard quan en entrar en un bar a prendre un cafè, vaig veure a la tele que estaven fent un massatge i em vaig proposar: seré massatgista.

Després d’un temps, amb uns amics, ens va sortir la oportunitat d’assistir a un curs d’iniciació al massatge a Barcelona on va acabar de despertar-se el meu interès per aquesta pràctica. Al final del curs li vaig preguntar al professor on podia seguir amb el meu aprenentatge i, d’aquesta manera vaig començar un curs de dos anys de shiatsu i acupuntura a l’escola Kiai de Barcelona. Més tard, a Terrassa, vaig fer dos anys de quiromassatge a l’escola Sant Isidre i un any de reflexologia podal al mateix centre. De nou a Barcelona, vaig estudiar dos anys a l’escola de quiropràxia de Gurudas Khalsa i un any i mig de la teràpia de Benjamin (Ciriax).

Soy Manel Senar y tengo 56años. Hace 22 que me dedico a las terapias manuales, ya a los 16 años empecé a interesarme por el mundo del yoga y gracias a las recomendaciones y la dirección de un gran amigo peruano, empecé a practicarlo. Durante cuatro años me dediqué diariamente al yoga y a parte de lograr una gran consistencia corporal, hizo que me interesara por el conocimiento de la anatomía humana, de hecho esta es una de las asignaturas favoritas del colegio.

Mas tarde y en la misma línea, practiqué taekwondo, la combinación del yoga con el taekwondo fue fantástica. También aquí empezó mi interés por el masaje porque aunque siempre en mayor o menor grado lo hacía, con la práctica del arte marcial habitualmente teníamos alguna lesión, entonces aprovechaba la ocasión para hacerlo, aunque de una forma autodidacta. No fue hasta unos años mas tarde cuando al entrar en un bar a tomar un café, vi en la tele que estaban haciendo un masaje y me dije: voy a ser masajista.

Al cabo de un tiempo, con un grupo de amigos nos salió la ocasión de hacer un curso de iniciación al masaje en Barcelona, el cual acabó de despertar en mi un mayor interés. Al finalizarlo, pregunté al profesor donde podía continuar mi aprendizaje, y así empecé un curso de dos años de shiatsu y acupuntura en la escuela Kiai de Barcelona. Después, en Terrassa, hice dos años de quiromasaje en la escuela San Isidre y un año de reflexologia podal en el mismo centro. De nuevo en Barcelona estudié dos años en la escuela de quiropráxia de Gurudas Khalsa, y un año y medio de la terápia Benjamin (Ciriax ).